Nieuws

Thursday 9 September 2021

Gratis online symposium tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek

Op woensdag 6 oktober van 14.30 – 16.30 uur organiseren het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis online mini-symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’. In het symposium staan recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding centraal en wordt borstvoeding vanuit een internationaal perspectief belicht.

Tuesday 3 August 2021

Meer rust en thuiswerken tijdens corona gunstig voor borstvoeding

Van de vrouwen die in coronatijd een kind kreeg, is 89 procent gestart met borstvoeden. Zo’n 14 procent van die vrouwen denkt dat ze door corona langer borstvoeding hebben gegeven. Goede ondersteuning, meer rust en thuiswerken lijken daarbij een rol te hebben gespeeld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum onder 2073 moeders tussen 18 en 45 jaar. De uitkomsten sluiten goed aan bij het thema van de Wereld Borstvoedingsweek (1 t/m 7 augustus): ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’.

Monday 8 March 2021

Lees hoe verschillende politieke partijen denken over borstvoeding

In aanloop naar de verkiezingen van 17 maart 2021 heeft de Landelijke Borstvoedingsraad aan alle grote partijen een voor ons zeer belangrijke vraag over borstvoeding voorgelegd. Hier lees je de reacties hierop van zes partijen.

Wednesday 13 January 2021

Borstvoeding en het COVID-19 vaccin

Er momenteel nog niet veel bekend over de werking en eventuele bijwerkingen van de nieuwe Covid-19 vaccins bij vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Beide groepen zijn in de huidige onderzoeken nog niet meegenomen. Dit betekent echter niet dat het vaccin schadelijk is bij baby's die borstvoeding krijgen. Op basis van de huidige informatie is het namelijk niet aannemelijk dat het…

Monday 16 November 2020

Mary Steen nieuwe voorzitter van de werkgroep Samenwerking van de Landelijke Borstvoedingsraad

De werkgroep Samenwerking van de Landelijke Borstvoedingsraad verwelkomt een nieuwe voorzitter. Op 27 oktober 2020 trad Karin Bemelmans af als voorzitter van deze werkgroep. Mary Steen, voormalig directeur van de Stichting Baby Friendly Nederland, volgt haar op.

Tuesday 3 November 2020

Twee recent gepubliceerde onderzoeken over borstvoedingscijfers en redenen om te stoppen met borstvoeding

Onlangs zijn de nieuwe cijfers uit de Peiling Melkvoeding (uit 2018) gepubliceerd. Hier vallen een aantal belangrijke resultaten op:

 

  • Het startpercentage is behoorlijk gekelderd naar 69%. Daarmee zijn we terug op het niveau van de eerste peiling…

Tuesday 3 November 2020

Twee recent gepubliceerde onderzoeken over borstvoedingscijfers en redenen om te stoppen met borstvoeding

Onlangs zijn de nieuwe cijfers uit de Peiling Melkvoeding (uit 2018) gepubliceerd. Hier vallen een aantal belangrijke resultaten op:

 

  • Het startpercentage is behoorlijk gekelderd naar 69%. Daarmee zijn we terug op het niveau van de eerste peiling…

Monday 28 September 2020

Landelijke Borstvoedingsweek 2020: filmserie over borstvoeding van het Voedingscentrum

Vandaag start de Landelijke Borstvoedingsweek en daarom willen wij als Landelijke Borstvoedingsraad extra aandacht geven aan het onderwerp. Dit keer met de focus op het ondersteunen van (aanstaande) ouders bij het geven van borstvoeding. Met een reeks van vier films, die het Voedingscentrum heeft ontwikkeld willen wij (aanstaande) ouders en de professionals die hun begeleiden ondersteunen in het geven van borstvoeding.

Monday 3 August 2020

Internationale Borstvoedingsweek in het teken van duurzaamheid

Dat borstvoeding gunstig is voor de gezondheid van moeder en kind is bij veel mensen wel bekend. Maar waar je misschien niet zo snel aan denkt, is dat het geven van borstvoeding ook nog eens de beste optie is voor het milieu. Daarom zoomt de Wereld Borstvoedingsweek (1-7 augustus) dit jaar in op de positieve impact die borstvoeden heeft op het klimaat. We spreken met 2 nieuwbakken moeders die zich ervan bewust zijn dat borstvoeding geven duurzaam is.

Tuesday 31 March 2020

Borstvoeding ten tijde van het Coronavirus

Juist wél doorgaan met borstvoeding ten tijde van de Coronavirus (COVID-19) epidemie.

  • 1
  • 2
  • 3
  • >>
  • Last