Gratis online symposium tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek

Op woensdag 6 oktober van 14.30 – 16.30 uur organiseren het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad een gratis online mini-symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’. In het symposium staan recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding centraal en wordt borstvoeding vanuit een internationaal perspectief belicht.

Op woensdag 6 oktober van 14.30 - 16.30 organiseren het Voedingscentrum en de Landelijke Borstvoedingsraad het online mini-symposium ‘Borstvoeding: een gedeelde verantwoordelijkheid’. In het symposium staan recente inzichten en cijfers rondom borstvoeding centraal en wordt borstvoeding vanuit een internationaal perspectief belicht.

Het symposium is voor alle zorgprofessionals die zich in hun werk bezighouden met voorlichting en ondersteuning rondom borstvoeding. Meld je nu aan op de website van het Voedingscentrum om deel te nemen aan het gratis online symposium via Zoom op woensdag 6 oktober.


Programma symposium

  • Hester Rippen, voorzitter van de Landelijke Borstvoedingsraad, opent het symposium.
  • Professor Hans van Goudoever, kinderarts bij het Emma Kinderziekenhuis en oprichter van de Nederlandse Moedermelkbank, geeft een presentatie over de kracht van borstvoeding, juist tijdens COVID. Hij vertelt over zijn recente onderzoeken naar borstvoeding in relatie tot het coronavirus en vaccinaties.
  • Karen van Drongelen, projectmanager Gezonde Start en Opgroeien bij het Voedingscentrum, deelt recente cijfers over het geven van borstvoeding in coronatijd.
  • Maria Flothkötter, head of division healthy start bij het Federal Centre for Nutrition in Duitsland, presenteert hoe in Duitsland een integrale aanpak voor het ondersteunen van borstvoeding is geïmplementeerd.