Mary Steen nieuwe voorzitter van de werkgroep Samenwerking van de Landelijke Borstvoedingsraad

De werkgroep Samenwerking van de Landelijke Borstvoedingsraad verwelkomt een nieuwe voorzitter. Op 27 oktober 2020 trad Karin Bemelmans af als voorzitter van deze werkgroep. Mary Steen, voormalig directeur van de Stichting Baby Friendly Nederland, volgt haar op.

De werkgroep Samenwerking van de Landelijke Borstvoedingsraad verwelkomt een nieuwe voorzitter. Op 27 oktober 2020 trad Karin Bemelmans af als voorzitter van deze werkgroep. Twaalf jaar lang heeft zij zich ingezet voor wat eerst het Platform Borstvoeding was en sinds de fusie in 2018 onderdeel werd van de Landelijke Borstvoedingsraad. Mary Steen, voormalig directeur van de Stichting Baby Friendly Nederland, volgt haar op.

Ook tijdens haar laatste vergadering kwam de bevlogenheid van Karin voor het stimuleren en mogelijk maken van borstvoeding weer duidelijk naar voren in alle suggesties en adviezen die zij de werkgroep nog wilde meegeven. Karin heeft er zeker voor gezorgd dat de partijen die als Platform Borstvoeding bij elkaar aan tafel waren gebracht, meer en meer op een lijn kwamen te staan. Een van de hoogtepunten uit haar tijd als voorzitter was het aanbieden van de petitie “Maak een gezonde start mogelijk” in 2016 aan de vaste Kamercommissies van VWS en SZW. Wat volgens de secretaris van de Raad, Karen van Drongelen, met recht de kers op de taart van het traject in de voorgaande jaren genoemd mag worden. Karin Bemelmans gevoel voor politiek kwam daarbij ook heel goed van pas. Nu na twaalf jaar neemt zij afscheid en draagt het stokje over aan Mary Steen.

Mary Steen heeft zich sinds 2014 ingezet als directeur van de Stichting Baby Friendly Nederland. Een stichting die er voor waakte dat ziekenhuizen en andere zorginstellingen voldeden aan de gestelde zorgeisen uit het Baby Friendly Initiative van WHO/Unicef. Sinds 2018 is de stichting, als gevolg van veranderende omstandigheden, gestopt met haar certificering. Mary is een ervaren lactatiekundige die naast haar werk voor Baby Friendly Nederland ook staflactatiekundige is bij de GGD Hollands Noorden. Het onderwerp borstvoeding ligt Mary Steen logischerwijs erg na aan het hart. Het was dan ook een logische keuze om haar als opvolger van Karin Bemelmans aan te wijzen.