Campagne borstvoeding werkt!

De Landelijke Borstvoedingsraad en het Voedingscentrum lanceren tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, in week 40, de campagne Borstvoeding werkt!

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat in Nederland het voedrecht werd ingevoerd, waardoor het voor vrouwen gemakkelijker werd om borstvoeding en werk te combineren. Toch blijkt dit nog steeds een uitdaging voor veel vrouwen. Om werkende vrouwen die borstvoeding geven extra te ondersteunen, lanceren de Landelijke Borstvoedingsraad en het Voedingscentrum de campagne Borstvoeding werkt! Dit gebeurt tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, die op 30 september van start gaat. 

Wat houdt de campagne in?

·         Werkgevers kunnen een gratis checklist en deurhanger voor de kolfruimte bestellen op de website van het Voedingscentrum.

·         Daarnaast komen er op de website van het Voedingscentrum inspirerende voorbeelden en verhalen van werkgevers en werknemers.

·         Er start een campagne op social media.

Het doel van de campagne is om het voor vrouwen makkelijker te maken om langer borstvoeding te geven.

Waarom deze campagne

Borstvoeding is de beste voeding voor een baby en het draagt ook bij aan de gezondheid van de moeder. Veel vrouwen willen graag borstvoeding blijven geven als zij gaan werken. Maar ze missen soms ondersteuning en faciliteiten op hun werk. Zoals een geschikte kolfruimte en steun bij collega’s en leidinggevenden. Met de campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers handvaten hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken.

Meer informatie www.voedingscentrum.nl/borstvoedingwerkt